Fjällvandring

Upplev en vandringsutflykt i fjällen och njut av vyerna!

 

Fjällvandra

Att vandra i fjällen är ett brett uppskattat nöje i Sverige, det är inte bara längre de inbitna fjällrävarna man ser på vandringslederna utan variationen är stor med allt från yngre par till tjejgäng och barnfamiljer. Tillgängligheten är stor då man både kan bo och få viss service och proviantering på fjällstationer och i fjällstugor utmed de större vandringslederna i svenska fjällen. Du kan också utgå från ett trevligt boende och göra sköna vandringsutflykter över dagen på närliggande fjäll. Svenska fjällkedjan erbjuder totalt sett en underbar och exklusiv miljö för fjällvandring. Här hittar du de bästa ställena i Sverige för en lyckad vandringssemester i fjällen.

Fjällvandra med hela familjen

Att fjällvandra med barn vågar vi lova blir en minnesvärd och häftig upplevelse för både stora och små. Det blir också en utmaning för familjen där man får prova på både uthållighet, samarbetsförmåga, karta & kompass och kanske även matlagning i naturen. Många säger att det fört familjen närmre varandra. 

Men då fjällvandring också är en krävande aktivitet är det viktigt att ni ser till att välja vandringsleder som är lagom långa. Det är inte heller fel om det finns ett mål med vandringen som ni alla kan se fram emot, exemplevis ett vattenfall eller en bergstoppp. 

Några korta tips inför er fjällvandring

Tänk på

  1. Planera er tur och köp en karta
  2. Meddela någon om er rutt
  3. Ta med er lite mer vatten och mat än ni tror att ni behöver
  4. Ta med förstärkningsplagg, vädret kan skifta fort. 
  5. Följ markerade leder
  6. Ta med telefon (även om mottagningen kan variera)
  7. Ha kul och njut av fjällen!

Fjällvandring

Visa alla

Instagram

Something is wrong.
Instagram token error.
Hämta fler

Ta del av våra fjällnyheter direkt i din mailkorg.