Snälltåget utökar satsning på fjällen

Nu drar Snälltåget igång sin sensommarsäsong med nattåg från Malmö via Stockholm till Jämtlandsfjällen. Säsongsstarten har tidigarelagts och antalet avgångar utökats. Tåg avgår från Malmö Station två gånger i veckan under perioden 29 juli- 27 september. Dessutom erbjuds transfer till fler fjälldestinationer. 

Snälltågets nattåg tar resenärerna från Malmö via Lund, Hässleholm, Alvesta, Nässjö, Linköping, Norrköping, Stockholm, Uppsala till Östersund, Undersåker, Åre, Duved, Enafors och Storlien. Tågen avgår norrut på onsdagar och lördagar och vänder tillbaka söderut på torsdagar och söndagar.

Från Åre och Storlien kan resenärerna påbörja sin fjällvandring direkt, leden startar ett stenkast från stationen. Snälltåget erbjuder även möjligheten till transfer till Edsåsdalen, Vålådalen, Storulvån, Vemdalen, Ljungdalen och Ramundberget för att resenären ska komma närmare de populära vandringslederna Jämtlandstriangeln, Vålådalsfyrkanten och Jämtlandsleden.

Fjällvandring och svemester är i pandemins fotspår mer populärt är någonsin. Vi ser ett ökat intresse för att ta tåget till Jämtland och satsar därför på att i år starta säsongen fyra veckor tidigare. Vi hoppas att satsningen kommer uppskattas av resenärerna, säger Marco Andersson, Marknadschef för Snälltåget.

Som resenär kan du välja på egen kupé, vilstol och sittplats. Egen kupé har visat sig vara extra intressant i Coronatider, väljer man istället sittplats så försäkrar Snälltåget att de säljs på ett sådant sätt att resenärerna kan hålla avstånd under rådande pandemi.

Ökat intresse för cykling

Allt fler fjälldestinationer vittnar om ett kraftigt ökat intresse för fjällcykling, detta gäller inte minst Åre, Vemdalen och Ramundberget som alla är tillgängliga med Snälltågets nattåg. Det växande cykelintresset möter Snälltåget upp genom att erbjuda resenärer att ta med cykeln på tåget, detta för endast 99 kr.

Åre passar de flesta

Åre är en bra utgångspunkt för den som är nybörjare på fjällvandring, här erbjuds också ett varierat utbud av cykelleder och downhill med årets nytillskott Cross countrylederna i Björnen. I Åre kan enklare dagsturer på Åreskutan kombineras med bekvämt boende i stuga eller på hotell och man kan njuta av en god middag på kvällen. Hitta boende i Åre.

Då fjällvärlden upplever ett sällan upplevt intresse från resenärer i år rekommenderar Visit Fjäller er att förboka både boende och aktiviteter, även cyklar om ni planerar att hyra.

Läs mer om Snälltågets fjälltåg. 

Texten bygger på ett pressmeddelande från Snälltåget.

Marcus Ståhl

Fler fjällnyheter

Hyra friluftsutrustning

Fördelarna med att hyra friluftsutrustning

För många är skidsemester något man gör max en gång per år, och kostnaden för att köpa alla kläder och prylar man behöver kan ibland…

Läs mer...

Ny fjällbok för barn ska väcka barnens nyfikenhet för fjällen

Häng med till fjällen! I Barnens fjällbok blandas smarta friluftstips med spännande fakta om renar, glaciärer, fjällbäckar och Sveriges högsta berg. Du hittar också recept…

Läs mer...
Skogsskidåkning i Ramundberget

Ramundberget satsar på skogsskidåkning och nya vinteraktiviteter 2023/2024

Snön har fullkomligt öst ner i fjällen och många vittnar om att det aldrig varit så mycket snö så tidigt på säsongen. Att Ramundberget i…

Läs mer...