Mor Britas Krog & Restaurang

På Mor Britas Krog och Restaurang i Ramundberget utlovas god stämning och vällagad mat i klassisk fjällmiljö.

Mor Britas restaurang är döpt efter Brita Norberg som var anläggningens första husmor i portarna öppnades för de första gästerna 1936.

På lunchen dukas det upp välsmakande husmanskost tillredd på husmorsvis i mor Britas anda. En generös buffé, alltid med två rätter, soppa och stort salladsbord. Inte sällan svenska klassiker på menyn som både värmer och mättar inför dagens fortsatta fjällupplevelser. Ta av pjäxorna och njut av utsikten och brasans sken.

Till kvällen serveras en trerätters Fjällgårdsmeny och en uppskattad buffé för de yngre gästerna. Menyn utgår från förstklassiga råvaror som tillagas med nyfiket handlag och kombineras på ett sätt som lyfter fram nyanser och skapar en sprudlande helhet. Grönsaker har en central roll, tillsammans med rotfrukter, linser och bönor. I sällskap med noga utvalda huvudingredienser som ofta kommer från fjället eller dalgången tack vare ett nära samarbete med lokala leverantörer.

Vinkällaren förtjänar ett särskilt omnämnande, fylld med högkvalitativa viner från små vinmakare i både nya och gamla världen. Vi väljer uteslutande ekologiskt och hållbart producerat.

Ramundberget är en del av Funäsfjällen.

Annons

Hitta hit

Loading...

Klimatförändringar i fjällvärlden

Vi kommer se drastiska förändringar av klimatet i världen och inte minst i Sverige och fjällvärlden. Det visar de rapporter och artiklar som jag tagit…

Läs mer...
camping i fjällen, Flatruet i Härjedalen

Så lyckas ni med sommarens fjällcamping

Campingbranschen ser en sällan skådad tillväxt och Sveriges husbil och husvagnsförsäljare har fullt upp. När allt fler får upp ögonen för friluftsliv och utomhusaktiviteter inser…

Läs mer...

Vinterns bucketlist i den svenska fjällvärlden

För att försäkra oss om att du får ut maximalt av din vinter i fjällvärlden har Visitfjällen sammanställt en superskön bucket list med härliga aktiviteter…

Läs mer...