Följ med på vandringstur med guide i sommar

Allt fler vill upptäcka fjällen sommartid, både för avkoppling och äventyr. För att er fjällsemester ska bli så njutbar som möjligt och utan att ni ska behöva stå för alla förberedelser och bokningar själva har vi på Visit Fjällen sammanställt en lista med trevliga paketresor till fjällen. Du behöver i de flesta fall boka resan separat men resten ingår i de paket vi valt ut.

Vemdalens Vandringshelg

Den 10-13 augusti är det premiär för Vemdalens vandringshelg. Helgen inleds med en gemensam middag på Storhogna Högfjällshotell, den följs av tre heldag i vandringskängorna. Du får bland annat besöka Sonfjällets nationalpark och se några av Vemdalens Fem vattenfall. I Vemdalen bor du bekvämt på hotell eller i stuga. Du kan välja på flera olika boendepaket. Läs mer om vandringshelgen här.

Vandring och Yogahelg vid Helags

Vill du kunna kombinera ett par sköna vandringsturer med Yoga? Då skulle det nog passa att följa med på Yoga och vandringshelgen som Joyevent arrangerar i augusti. Läs mer här. 

Svenska turistföreningens guidade turer

STF arrangerar en stor mängd guidade turer varje sommar och de riktar sig både till nybörjare och gamla fjällrävar. En vandring som finns med på många fjällvandrares buckelist är Jämtlandstriangeln. Från 21 aug-21 sept håller STF guidade turer på den rutten. Alla STF-paket hittar du här.

Vandringsvecka i Grövelsjöfjällen

Följ med på fullspäckad vecka där erfarna guider tar dig med till Grövelsjöns pärlor. För turerna krävs god kondition och vandringsvana. Datum: 25/6-1/7. Klicka här och läs mer. 

Klicka här för mer om Fjällvandring.

Marcus Ståhl

Fler fjällnyheter

Hyra friluftsutrustning

Fördelarna med att hyra friluftsutrustning

För många är skidsemester något man gör max en gång per år, och kostnaden för att köpa alla kläder och prylar man behöver kan ibland…

Läs mer...

Ny fjällbok för barn ska väcka barnens nyfikenhet för fjällen

Häng med till fjällen! I Barnens fjällbok blandas smarta friluftstips med spännande fakta om renar, glaciärer, fjällbäckar och Sveriges högsta berg. Du hittar också recept…

Läs mer...
Skogsskidåkning i Ramundberget

Ramundberget satsar på skogsskidåkning och nya vinteraktiviteter 2023/2024

Snön har fullkomligt öst ner i fjällen och många vittnar om att det aldrig varit så mycket snö så tidigt på säsongen. Att Ramundberget i…

Läs mer...